Voorstellingen menu Vorige voorstellingen Volgende voorstellingen Naar Demonstratievoorstellingen
 

GEEN STILLE NACHT (kerst)

Poppentheater FATSNERRAN speelt al sinds de oprichting in de korte periode tussen Sinterklaas en Nieuwjaar een productie die gebaseerd is op het eeuwenoude Kerstverhaal. Vanaf 2003 is dat de productie “Geen Stille Nacht”. Een schimmenspel naar het gelijknamige prentenboek van Nicholas Allan. (Zirkoon uitgevers, Amsterdam).
We spelen deze voorstelling in een mooi theater met een nostalgische uitstraling. We gebruiken gekleurde decors waartegen de klassieke zwarte schimmen prachtig afsteken. De schimmen worden geprojecteerd op een scherm van bijna anderhalve meter hoog en breed. Daardoor is het ook geschikt voor grote groepen.
Door de lengte van ongeveer 15 minuten is de voorstelling ook prima in te passen in vieringen en andere Kerstbijeenkomsten.
Het verhaal van de voorstelling wordt verteld vanuit het gezichtspunt van de herbergier bij wie Maria en Jozef laat komen aankloppen voor onderdak. Natuurlijk is de herberg vol, maar een plekje in de stal lukt nog wel. En deze goedbedoelde hulp zorgt voor een lange nacht met verstoorde nachtrust en een steeds slechter wordend humeur.
De vertelling staat op een bandopname die wordt ondersteund door toepasselijke muziek van Gerard van Amstel.
Deze productie is beschikbaar voor (basis)scholen, verenigingen en andere instellingen tegen vergoeding van de onkosten. Wij vinden de Kersttijd al commercieel genoeg.
Door de beperkte periode zijn onze speelmogelijkheden vaak snel uitgeput. Belt u ons niet te laat?!

De herbergier was erg gesteld op een goede nachtrust.

Maar die nacht werd er op de deur geklopt.
Vol; zei de herbergier.
Maar we zijn moe, we hebben dag en nacht gereisd.
Om de hoek is een stal. Hier zijn twee dekens en even tekenen graag.
Dat deden ze: Maria en Jozef.

Hij deed deur dicht, klom de trap op, kroop in bed en viel in slaap

Uit; Geen Stille Nacht van Nicholas Allan

Technisch Fiche Foto's van de voorstelling

 

geen stille nacht