Voorstellingen menu Vorige voorstellingen Volgende voorstellingen Naar Demonstratievoorstellingen
 

KERSTVOORSTELLINGEN

Poppentheater FATSNERRAN speelt al sinds de oprichting in de korte periode tussen Sinterklaas en 6 januari een productie die gebaseerd is op het eeuwenoude Kerstverhaal. Deze producties zijn beschikbaar voor (basis)scholen, verenigingen en andere instellingen tegen vergoeding van de onkosten. Wij vinden de Kersttijd al commercieel genoeg. Door de beperkte periode zijn onze speelmogelijkheden vaak snel uitgeput. Belt u ons niet te laat?!

We spelen deze schimmenvoorstellingen in een mooi theater met een nostalgische uitstraling. We gebruiken gekleurde decors waartegen de klassieke zwarte schimmen prachtig afsteken. De schimmen worden geprojecteerd op een scherm van bijna anderhalve meter hoog en breed. Daardoor is het ook geschikt voor grote groepen. De vertellingen staan op een bandopname die worden ondersteund door toepasselijke muziek van Gerard van Amstel.

3 KONINGEN...EN EEN KAMEEL

Dit is de nieuwste productie die in 2019 gemaakt is naar het gouden boekje van Koos Meinderts "Angelino en de drie Koningen". Pietertje is een jongen die een prachtige trommel heeft gekregen waarop hij de hele dag wil spelen. Niet iedereen is daar blij mee en al snel komt hij buiten het oudhollandse stadje, langs de rivier terecht. Dan ziet hij tot zijn verbazing 3 koningen aankomen...met een kameel. Hij holt terug en vertelt iedereen wat hij heeft gezien en het komende hoog bezoek. De hele stad is in rep en roer, maar of ze begrijpen waar die koningen voor komen?

Voor alle leeftijden en met een duur van 25 minuten.

GEEN STILLE NACHT

De tweede kerstproductie is een schimmenspel naar het gelijknamige prentenboek van Nicholas Allan. Het kerstverhaal vertelt vanuit het oogpunt van de herbergier in Bethlehem. Die heeft een drukke dag achter de rug. Hij kan eindelijk gaan slapen als er op de deur wordt geklopt. Twee late reizigers die alleen nog in de stal, achterom een plek kunnen vinden. De herbergier wil net weer in bed stappen als hij weer wordt gestoord. Dat zal, tot zijn groeiende verontwaardiging, ook niet de laatste keer zijn die nacht.

Ook voor alle leeftijden en duurt ongeveer 13 minuten.


Technisch Fiche Foto's van de voorstelling

 

 

Drie koningen en een kameel

 

geen stille nacht