ALEXANDER BAUWENS
Geboren in 1958 te Amsterdam maar al op 5-jarige leeftijd met zijn ouders verhuisd naar Weesp. De middelbare school staat wel weer in Amsterdam.
Vanaf 1971 is poppenspel een hobby en in 1977 wordt FATSNERRAN opgericht. Al tijdens de studie aan de Pedagogische Academie in Amsterdam wordt er steeds meer opgetreden. Trouwt in 1982 met Marijke Metz. Tot 1992 wordt het poppenspel gecombineerd met een fulltime baan bij een bank. Na de geboorte van hun eerste zoon is hij huisman en kreeg geleidelijk meer tijd voor poppen en theater.
Naast FATSNERRAN heeft hij vele initiatieven ontplooid en gesteund op het gebied van Kunst en Cultuur. Zo stond hij aan de wieg van de Kunstkring Weesp, de Stadhuisconcerten, Theater City of Wesopa en Stichting Musical Weesp. Bij het theater in Weesp is hij nog steeds vrijwilliger en organisator van het tweejaarlijkse poppentheaterfestival. Bij de laatstgenoemde instelling is hij actief als regisseur. (In 2005 van de veel geroemde feestproductie “Weesp 650, de stadsmusical)
Verder is hij actief als docent aan Globe Centrum voor Kunst en Cultuur in Hilversum. In samenwerking met deze instelling werden ook een aantal grote producties met orkest gemaakt voor de grotere theaters en schouwburgen. Ook spreekt hij regelmatig voice-overs in voor o.a. SGO-Hoevelaken en is Buitengewoon ambtenaar van de Burgerlijke Stand in Weesp. Betrokken bij verschillende maatschappelijke en culturele organisaties en regelmatig speaker, woordvoerder of ceremoniemeester bij allerlei openbare evenementen.


M
ARIJKE BAUWENS
In 1962 geboren te Hilversum waar ze haar hele jeugd doorbrengt.
Na de middelbare school studeert ze aan de Pedagogische Academie in Utrecht en leert in 1980 Alexander Bauwens kennen met wie ze na haar afstuderen in 1982 trouwt. Via hem leert ze het poppenspel kennen en werkt mee vanaf de eerste producties. Zowel in de voorbereiding als de uitvoering van de producties is ze een onmisbare kracht.
Sinds 1982 werkzaam in het onderwijs als groepsleerkracht met ervaring in alle groepen van het basisonderwijs. Zij kan zich buitengewoon goed verplaatsen in de belevingswereld van het kind en heeft een aantal korte jeugdverhalen geschreven. Enkele van deze verhalen dienden als basis voor producties van FATSNERRAN.
In de spaarzame vrije tijd leest ze veel en graag en houdt ze zich bezig met het vastleggen van de activiteiten van het theater en het gezin in vele tientallen plakboeken. Ook verzamelt ze pop-upboeken (beweegbare boeken).

Alexander speelt in Van de Hoed en de Rand

 

 

 


 

 

 

 

 

Marijke speelt in Van de Hoed en de Rand